Motiverende Gespreksvoering
voor paardencoaches

Hét handboek voor paardencoaches en hulpverleners

Met meer dan 400 coachsessies tussen mens en paard, is Rosa van Veen een expert op het gebied van coachen met paarden. Velen kennen haar als een pionier en voorloper in het nog jonge vakgebied van paardencoaching. Zij is oprichter van Open2Contact en de Vereniging Paarden Coaching Nederland. Met ‘Motiverende Gespreksvoering voor Paardencoaches’ richt zij zich zowel op paardencoaches in opleiding als ervaren coaches die zich willen verdiepen in het vormgeven van coachsessies. Rosa zet feiten en ervaringen op een rij en geeft naast gedegen inzicht in de achtergrond en definitie van paardencoaching, ook praktische tools en werkvormen om direct mee aan de slag te gaan. Maar ook wie geen paardencoach is, valt er veel te genieten in dit kleurrijke boek boordevol prachtige foto’s.

Hoor jij of luister jij? 
Kijk jij of zie jij?

Begrijp elkaar door de ogen van het paard

Paarden spiegelen het gedrag van ons mensen en met name het onbewuste, het non-verbale. Coachen met paarden helpt mensen om zichzelf beter te begrijpen. Soms zoekt iemand bevestiging of motivatie en soms wordt pas gaandeweg duidelijk waar de zoektocht van de coachee over gaat.

Dit boek laat zien hoe paardencoaches daarbij gebruik kunnen maken van Motiverende Gespreksvoering (MGV), een wetenschappelijk onderbouwde methode die mensen vanuit hun innerlijke motivatie vooruit laat bewegen. Met een paard erbij gebeurt er namelijk nog iets anders in het gesprek met de coachee: het paard ‘praat’ non-verbaal mee. Deze extra dimensie is bijzonder waardevol, ontdekte schrijfster en trainer Rosa van Veen. In dit boek komt zij met vernieuwende toepassingen van de MGV en legt zij de basis voor de professionalisering van het nog jonge beroep van paardencoach.

Een onmisbaar boek voor paardencoaches, hulpverleners en iedereen die geïnteresseerd is in de kracht van paardencoaching.

hardcover
280 pagina’s full color
isbn 978-90-9036514-5

Het verhaal achter de cover

De prachtige Marlies en Majesteit, samen met de auteur in beeld. Marlies heeft een vorm van autisme. Bij Majesteit, haar prachtige paard voelt zij zichzelf ’thuis’. Bij haar lieve merrie kan ze echt zichzelf zijn. Deze twee zijn onafscheidelijk. Als Marlies op stal komt hinnikt haar 25-jarige prachtige schimmelmerrie haar tegemoet.

Dankzij Majesteit, de coaching en de opleiding is Marlies opnieuw in een positieve ‘flow’ gekomen. Marlies haar droom is om zoveel mogelijk jonge vrouwen met autisme te kunnen helpen, de beste versie van zichzelf te zijn. Door hen in contact te brengen met deze mooie dieren. Het is en blijft bijzonder wat paarden voor mensen kunnen betekenen en mensen voor paarden.

Neem hier een kijkje in het boek!

Neem hier een kijkje in het boek!

Bestel hier jouw exemplaar

Voor €54,95 inclusief verzendkosten.
Vul het formulier in en je ontvangt het boek z.s.m. in huis.

Hardcover, full color uitvoering.
Prijs: € 49,95
Naam(Vereist)
Factuuradres(Vereist)
Verzendadres
Standaard binnen 3-4 werkdagen
Betaling
American Express
MasterCard
Visa
Ondersteunde creditcards: American Express, MasterCard, Visa
 
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.