Over ons

Open2Contact is dé opleider op het gebied van coaching met paarden in Nederland. Wij leiden paardencoaches op die in staat zijn om het hoofd, hart en de juiste combinatie van tools het paard als instrument in te zetten om de coachee te helpen richting een positieve gedragsverandering. 

Oprichter Rosa van Veen

Rosa verdiepte zich in verschillende disciplines binnen de paardenhouderij. Van Z2 dressuurruiter tot fokkerij, van drafsport tot paardencoach met een holistische inslag, zij staat voor alle disciplines open. Welzijn en wetenschappelijke verdieping over het paard staat voor haar daarbij centraal.

Rosa is als mens zakelijk, eerlijk, duidelijk en intuïtief. Zij haalt graag het allerbeste uit haar medemensen en gelooft dat er altijd een mogelijkheid is als je iets echt heel graag wilt. 

Kenmerkend aan haar is dat zij altijd openstaat voor ontwikkeling en ondernemerschap. In Nederland is zij een pionier op het gebied van coaching met paarden specifiek met gebruik van de wetenschappelijk onderbouwde methodiek de Motiverende Gespreksvoering. Ook zet zij zich in voor professionalisering van deze inmiddels 20 jaar bestaande sector. Haar visie en feiten rondom coachen met paarden, op de wetenschappelijke basis methodiek Motivational Interviewing werkte zij uit in het unieke boek Motiverende Gespreksvoering voor paardencoaches (2022).

**Miller en Rollnick zijn de geestelijke vaders van Motivational Interviewing (motiverende gespreksvoering) hieronder een interessante link.

Filmpjes over Motiverende Gespreksvoering

studio maddy 7619

Verzekerd van de hoogste kwaliteit

Open2Contact bezit twee belangrijke keurmerken: van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding én van de Vereniging Paarden Coaching Nederland. Zo weet je zeker dat onze opleidingen aan de hoogste kwaliteitsnormen voldoen.

Onze trainers

Zij helpen je om het beste uit je opleiding te halen.
Ook interesse om trainer te worden bij Open2Contact? Klik hier!

j eggers

Jannette Eggers

Manager en vertrouwenspersoon Open2Contact

Jannette is een warme en liefdevolle manager. Zij heeft jarenlange ervaring in het management en onderwijsleven. Daarnaast heeft zij reeds vele paardencoach-professionals opgeleid en geeft zij ook in haar eigen praktijk veel coachsessies. Jannette weet diep te reflecteren met onze cursisten. Zij voelt zich als een vis in het water met haar werk als paardencoach en kan enorm genieten van de momenten met cursisten en paarden tijdens de lesdagen. Zij heeft ook veel onderwijsmatige ervaring. Zo kan zij mensen uit zowel het bedrijfsleven als de particuliere klant coachen en opleiden. Voor Jannette is ieder mens belangrijk en krijgt iedereen door haar dan ook een warme en deskundige begeleiding. In zowel coachessies als opleidingen. Zij heeft een heel groot hart voor het bedrijf en de mensen waarmee zij werkt. We zijn enorm blij met haar samen te werken, zij maakt werk voor ons een ‘feestje’ waardoor werk niet als werk voelt maar als ware passie!

Rebecca Huygens

Deeltijdtrainer/Trainer bijscholingen/ Intaker

Rebecca weet mensen vanuit rust en vertrouwen te benaderen. Rebecca is zeer bekwaam in het werken met mensen en paarden en heeft het vermogen om mensen direct te begrijpen. De wens van de cursist staat bij Rebecca altijd voorop. Als je bij Rebecca de opleiding geniet zet deze reis jou aan tot nadenken. Als trainer is zij rustig en bekwaam en weet ze mensen tot hun eigen innerlijk te doen leiden.

Zij geeft mensen veel vrijheid en ruimte en daardoor komen mensen makkelijk tot zichzelf. Het nodigt hen uit naar zichzelf en waarde van de opleiding te kijken. Rebecca is zeer ervaren in het werken met paarden en als Paardencoach. Zo is zij werkzaam (geweest) binnen de sector van sportruiter tot gediplomeerde Paardencoach. Rebecca heeft meerdere opleidingen en trainersscholingen genoten en weet goed wat zij doet en waar de opleiding binnen O2C voor staat. Inmiddels mogen wij al vele jaren met elkaar samenwerken, met succes!

Daarnaast is zij ook gespecialiseerd als kindercoach en als pedagoog binnen de pedagogische sector.

img 4958 2

Leonie van Lokhorst-Groothuis

Co-trainer

Binnenkort meer over Leonie

Debbie Rasing

Hoofd en deeltijdtrainer

Debbie is reeds bij ons afgestudeerd als paardencoach. Debbie is een dame met veel kracht, warme en positieve energie. Zij kan goed schakelen op verschillende niveaus en is goed in het opmerken van details. Debbie zal als toekomstig trainer een goed gevoel voor behoeften van cursisten hebben en oog voor kwaliteit. We verwachten veel van haar als trainer en hebben zin om deze samenwerking verder uit te rollen.

gitte van haaster

Gitte van Haaster

Hoofd en deeltijdtrainer

Gitte weet rust te brengen. Rust, vertrouwen en kunde. Zij is getalenteerd in het ‘lezen’ van de grote lijnen. Zij is ambitieus en mensgericht. Zij weet op een warme en rustige manier lijn te brengen in het geheel. Zij weet wat mensen nodig hebben en kan in emotionele situaties rustig en steady blijven en helpen met het bieden van richting voor studenten.

gitte van haaster

Jip Menses

Hoofdtrainer

Jip is een fijn en betrouwbaar mens om mee samen te werken. Hij zal altijd een situatie van meerde kanten bekijken zoals de beste wetenschappers ook kunnen doen. Echter is Jip ook nog eens ontzettend mensgericht en bescheiden. Tegelijkertijd is het zeer prettig om naar Jip te luisteren als hij als trainer voor een groep staat. Met zijn enthousiasme neemt hij iedereen mee in zijn passie voor het vak: ‘Coachen met paarden’. Je kunt niet om Jip zijn humor en enthousiasme heen en wordt na een paar uurtjes in de bak vanzelf enorm blij als je met hem samenwerkt!

gitte van haaster

Annelies Baijens

Rianka Hazeleger

Backoffice medewerker

Rianka is ervaren in haar werk binnen de back office en heeft een grote mate van pro actief handelen hetgeen haar kenmerkt. Zij is no-nonsense, kordaat en heeft een scherp oog voor belang van onze cursisten evenals die van het bedrijf. Hetgeen een waardevolle combinatie te noemen is. Zo heeft zij veel ervaring in back office werk mede bij het voor vele paarden mensen bekende kwpn, waarna zij als zelfstandige aan de slag is gegaan voor meerdere partijen evenals bij Open2Contact. Hoewel wij nog vrij kort met Rianka mogen werken, klikt het goed en zijn wij heel blij met elkaar. Mede vanwege haar zelfstandige aanpak en zakelijke karakter werken wij graag met haar, dit zorgt voor een sterke en stabiele basis van het kantoor voor O2C.

gastdocent laura

Laura Koekkoek-Janssen

Gastdocent Ruitercoachopleiding/Ruiterfysiotherapeut

Laura is (ruiter)fysiotherapeut en al vanaf haar 8e jaar heel veel bij de paarden te vinden. Naast haar 12 jaar ervaring in de ouderenzorg en neuro-revalidatie is ze in 2022 haar werk met haar passie, de paarden, gaan combineren en is ze haar eigen praktijk begonnen: KL-fysiotherapie.

Met paardrijden is het erg belangrijk om een goede houding en zit te hebben en ook als ze zelf aan het rijden is let ze daar altijd op. Tijdens haar werk kijkt ze altijd naar wat de ruiter en paard nodig hebben om tot een betere harmonie te komen. Daarbij is out-of-the-box denken regelmatig nodig en is ze gedreven om iemand verder te helpen en klachten vrij te laten paardrijden en weer echt een team samen met zijn/haar paard te laten worden.

Danielle Meyboom

Trainer

Danielle is een krachtige en sterke vrouw. Zij is in het dagelijkse leven elke dag met paarden bezig als professional. Danielle weet tijdens de opleiding de juiste snaren te raken en is eerlijk en een echte vakbekwame trainer in wat zij doet. Zij heeft de mooie eigenschap dat zij zich zowel kwetsbaar als krachtig op kan stellen, als zij weet wat ze wil, dan doet zij dit ook en neemt zij jou mee in al haar kennis en kunde die zij te bieden heeft

Gabriëlle van Tilborg

Hoofd en deeltijdtrainer/ Trainer bijscholingen/ Intaker

Gabrielle is ervaren, heeft humor en een scherp gevoel voor kwaliteit. Gabrielle geniet met volle teugen van het trainerschap en heeft hoofd, handen en haar hart op de juiste plek. Zij heeft een prachtige locatie waar de trainingen worden gegeven. Vooral de prachtige Friese paarden geven een warm en fijn gevoel op haar locatie. Gabrielle heeft veel zorg voor haar cursisten en is duidelijk naar mensen. Vooral duidelijk in hoe je je talenten nog beter in kan zetten, maar ook praktisch in vertaling naar de opleiding, om goed vakbekwaam te handelen. Als je open staat kun je veel van haar leren. We zijn blij om met haar, vanwege haar sprankelende energie en kunde met haar te mogen samenwerken.

Lianne Sikkens

Deeltijdtrainer jongeren/ Invaltrainer

Lianne is zeer ervaren in het begeleiden van mensen met uiteenlopende problematieken en inzet van paarden. Zij werkt in haar dagelijkse leven als jeugdbeschermer in Friesland. Daarnaast is zij reeds bij ons geslaagd als trainer. Lianne is nuchter en zeer gedreven. Wij zijn verheugd dat zij met ons aan de slag wil gaan binnen het opleidingscentrum.

cristie bogers

Cristie Bogers

Hoofd en deeltijdtrainer/ Intaker

Cristie heeft heel veel plezier in haar werk als trainer en dat werkt aanstekelijk! Zij zit boordevol ideeën en is als ervaren ondernemer van alle markten thuis. Daarnaast staat zij ook erg open om nieuwe dingen te leren en zichzelf te blijven uitdagen hetgeen goed bij de visie van Open2Contact past. We hebben heel veel vertrouwen in Cristie en komend jaar komen er vele nieuwe taken op haar af, hetgeen zij met beiden handen aanpakt en ons zeer sterk aanspreekt. Cristie is als trainer, eerlijk, gidsend en sturend waar nodig als je erom vraagt tijdens de opleiding. Zij vind het belangrijk dat mensen juist geïnformeerd worden en goed weten wat zij moeten doen om de opleiding te behalen. Zij is iemand die zorg draagt voor een goede en veilige sfeer binnen ons onderwijscentrum. We zijn blij dat zij veel input geeft en met ons samenwerkt.

cristie bogers

Diana Kwast-Hoekstra

Trainer en Accreditatiespecialist op vrijwillige basis

Diana is een enorme aanwinst bij Open2Contact. Zij verstevigd geheel vrijwillig ons opleidingscentrum. Ze is positief, belezen op vele gebieden en heeft een enorm netwerk op allerlei fronten. Zo is zij buitenpromovendus in de verplegingswetenschappen en daarnaast werkt zij mee in verschillende besturen in de zorg en onderwijssector. Diana kijkt mee en helpt ons met de accreditatieaanvragen vanuit haar scherpe blik en waardevolle visie. Ook kun je Diana als trainer bij O2C tegenkomen. Je zult haar herkennen aan haar pro actieve houding, humor en vreugde en ervaren dat zij graag meedenkt in oplossingen. Diana is een doortastende, liefdevolle en intelligente persoonlijkheid die ook nog eens goed is in het begeleiden van mensen met ondersteuning van de paarden. We ervaren een prettige frisse wind met Diana door het bedrijf en zijn blij dat zij er is!

gitte van haaster

Monique van Beek

Hoofdtrainer paardencoach en ruitercoachopleiding/ Intaker

Monique is een vakspecialist. Paarden én mensen begeleiding kun je aan Monique overlaten. Zij is zeer ervaren en een echt paardenmens in hart en nieren. Bij Monique voel je je direct veilig. Coachen, opleiden en rijtechnische begeleiding kun je allemaal aan Monique uit handen geven. Zij heeft veel van ons land, de mensen en paarden gezien. Dit alles weet zij goed te vertalen binnen haar trainingen. Soms door gewoon te ‘zijn’, soms door terug te gaan naar de basis. Op Monique kunnen we vertrouwen, zij weet direct wat iemand nodig heeft. Ook geniet zij veel van nieuwe dingen zoals het bijleren van Motiverende Gespreksvoeringsvaardigheden, om vervolgens haar kennis weer over te dragen.

330977296 1214882046065113 6186239190396828794 n (002)

Veroniek Pieper

Trainer ruitercoachopleiding

Veroniek is een intelligente ambitieuze vrouw met oog voor detail. Zij is ondernemer pur sang en heeft haar sporen breed verdiend binnen zowel het zakenleven alsmede in de dressuursport. Veroniek haar passie gaat uit naar de paard- mens- interactie. Zij kijkt vooral met een scherp oog naar de mentale kwaliteit van de interactie tussen instructeur en de ruiter, om paarden en ruiters zo optimaal mogelijk te laten functioneren. Haar passie en vaardigheden weet zij goed om te zetten in onze opleiding voor ruitercoaches. Naast het trainen van mensen binnen onze ruitercoachopleiding runt zij haar eigen bedrijf als ruitercoach en wedstrijdbegeleider. Ook is zij bitfitter en runt zij haar eigen webshop. Al met al een zeer ervaren vrouw met het hart op de goede plek. Ruitercoaches en instructeurs kunnen veel van haar leren, daarom werken wij graag met Veroniek.

gitte van haaster

Monique Neefjes

Backoffice manager/ sparringspartner directie

Monique is een enorm liefdevol mens die altijd ethisch handelt bij ieder wezen. Mensen en paarden hebben haar hart. Als je de opleiding binnenkomt voor een kennismaking of een open avond (proeverij) binnenstapt is de kans groot dat je Monique tegenkomt. Zij heeft een fijne energie en dat straalt vanwege haar functie in nauwe betrokkenheid met trainers en cursisten de juiste energie uit voor het bedrijf. Haar energie is zacht, krachtig en puur te noemen. Ook denkt
Monique mee in visie en strategie van het bedrijf. Ze heeft goed oog voor behoeften van het individu en houdt daarmee onze visie goed voor ogen. Erg waardevol om zo samen met haar te mogen werken, een oprechte parel voor het bedrijf!

201a0386

Simone Hogewoning

Marketeer/Contentcreator/Website specialist

Inmiddels mogen wij al ruim 8 jaar met Simone samenwerken. Onze basis kenmerkt zich in vertrouwen en loyaliteit. Simone is een bekwame zelfstandige vrouw, die naast een druk gezinsleven ook nog eens vele opdrachtgevers heeft en altijd voor hen klaar staat. Waaronder voor Open2Contact. Simone is er altijd als je haar nodig hebt, op de meest vreemde tijdstippen of in crisis (website uitval of andere spoedzaken) is zij altijd bereikbaar hetgeen een sterke band heeft gecreëerd in de samenwerking binnen O2C. Het fijne aan Simone, vinden wij, is dat zij altijd rustig blijft en stabiel is. Dat creëert een goed fundament in de elementen die nodig zijn om alle zaken aan de achterkant binnen het bedrijf goed te laten verlopen en op te lossen als dit nodig is.