Word trainer bij Open2Contact

Omdat we een landelijke dekking hebben en ons opleidingsaanbod blijft groeien, zijn wij vrijwel continu opzoek naar trainers. We zoeken mensen met verschillende achtergronden en expertise.

We zetten hier met enige regelmaat een opleidingsvacature voor uit en leiden mensen in de basis op tot paardencoach, waarna stevige selectie doorgroeimogelijkheden plaats vinden. Wij zoeken hierin altijd naar juiste match, wederzijdse affiniteit en juiste leermotivatie bij de potentiële trainer.


Alles gebeurt met een reden

Wij geloven er in dat alles met een reden gebeurt en wij met mensen om een ‘reden’ in aanraking komen. Tijdens de opleiding wordt vanzelf duidelijk wat je gaat doen met het diploma Paardencoach. Misschien wordt je zelfstandig paardencoach of krijg je zoveel energie van het trainerschap bij Open2Contact dat je bij ons aan de slag gaat. Dat kan! Wij zijn voortdurend op zoek naar trainers en willen daarin het beste leveren voor onze cursisten. Met de juiste motivatie en discipline is er heel veel mogelijk!


Onze eigen manier van werken

Wil je aan de slag als trainer of coach binnen Open2Contact, dan moet je onze jaaropleiding Paardencoach hebben gevolgd. Het is namelijk belangrijk om goed bekend te zijn met onze unieke manier van werken. Daarin staan twee zaken centraal: cursisten leren veilig te werken met inzet van paarden en zij leren om motiverende gespreksvoeringstechnieken in te zetten om de emotionele veiligheid tijdens de sessies te waarborgen. Deze vaardigheden maken iemand volgens ons tot een professioneel paardencoach.


Vakbekwame professionals

Onze trainers zijn vakspecialisten, hebben een flinke dosis ervaring en vlieguren in coachen met paarden. Ook hebben ze veel ervaring met de inzet van Motiverende Gespreksvoering. Er staat zo’n twee jaar voor om je dit goed eigen te maken. Als je al veel trainingservaring hebt, is het mogelijk om sneller door te stromen naar het trainerschap, maar dit is wel uitzonderlijk.

> Lees meer over doorstromen als hoofdtrainer


Start hier jouw trainerscarrière

Heb je interesse om (hoofd)trainer te worden bij Open2Contact? Of wil je meer informatie over de route hiernaartoe? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.