Annemiek Nijland

Specialisatie: Volwassenen
Plaats: Baarn
Telefoonnummer: 06-11017216

Bezoek mijn website
Boek een sessie

Over mij

Wat leuk je hier te mogen begroeten en dank voor je interesse in het coachen met paarden. Paarden spelen een centrale rol in mijn leven. Ze hebben mij zoveel gegeven. Dat gun ik jou ook!

Of het nu gaat om het feit dat je lastig keuzes kan maken, je veel stress ervaart, je meer controle wil over zaken in je leven of dat je energieniveau laag is; ik help je er graag bij, samen met de paarden.

Waarom paarden?

Een paard is een kuddedier. Ze hebben de kudde nodig om te overleven en communiceren via lichaamstaal. Doordat paarden ons als onderdeel van de kudde zien, scannen zij ons op lichaamstaal, en reageren daarop. Zodoende krijg ik tijdens de coaching sessie informatie via het paard, waarvan ik een vertaalslag maak richting jou.

In tegenstelling tot (veel) mensen leven paarden heel erg in het hier en nu. Dat maakt het zo mooi om een paard in te zetten bij coaching. Een paard is nooit met zijn gedachten in het verleden of in de toekomst. Maar reageert altijd op wat er op dat specifieke moment gebeurt. Vervolgens weerspiegelt het paard dat en brengt jou daarmee sneller en dichter bij je gevoel!

Wat is coachen met paarden?

Een coaching-sessie met een paard is niet zweverig, maar juist een nuchtere vorm van coaching. Er wordt een wetenschappelijk bewezen methode gebruikt en diverse studies bewijzen dat deze vorm van coaching zeer effectief en succesvol is.

  • Heb je geen ervaring of ben je wellicht een beetje bang voor paarden? Geen probleem! Het
    paard wordt niet bereden. Veiligheid staat voorop en we gaan stap voor stap in een tempo dat voor jou fijn voelt.
  • Paarden verlagen je stressniveau direct.
  • Coachen met paarden vindt bijna altijd buiten plaats. Je bent in de frisse lucht in een mooie omgeving.
  • Doordat een paard niet oordeelt en open is, kom je tijdens een sessie snel dichter bij je gevoel.

Wat kan ik jou bieden

Vanwege mijn achtergrond in het bedrijfsleven kun je bij mij terecht voor zowel privé als business coaching met paarden. Voor wat betreft business coaching kun je denken aan leiderschapstraining, team building en bijvoorbeeld managementteam support. In beide gevallen zal ik vooraf de hulpvraag met jou (en eventueel jouw team) bespreken.

Ik ben coach en geen therapeut. In voorkomende gevallen waarbij specifieke therapeutische hulp gewenst is kan ik je helpen bij het vinden van de juiste therapeut.

Wie ben ik?

Graag geef ik nog wat meer achtergrond informatie over wie ik ben en wat mij bewogen heeft te gaan coachen met paarden. Ik heb een achtergrond in het bedrijfsleven. Als marketing/communicatie manager heb ik in de afgelopen 35 jaar zowel op freelance basis als in loondienst gewerkt.

Samen met het opvoeden van 2 kinderen had ik niet heel veel tijd voor mezelf en zat ik soms laag in mijn energie. Paarden waren (en zijn) mijn accu. Ik heb ze al mijn hele leven en ik zou slecht zonder kunnen. Ze geven zoveel energie en voelen exact aan hoe jij in je vel zit. Ze oordelen niet en leven in het hier en nu.

Dit is een gevoel wat ik iedereen gun!

Uiteraard heb ik een gedegen opleiding gevolgd en ben ik gediplomeerd paardencoach. De methode die ik tijdens mijn studie geleerd heb is de motiverende gespreksvoering. Dit is een wetenschappelijk onderbouwde methode. Gebaseerd op de gedachte dat de oplossing altijd in jou zelf zit. Paarden helpen je om zaken helder te krijgen en die oplossingen inzichtelijk te maken.
Zie deze video voor een verdere introductie over wie ik ben.

Nieuwsgierig geworden? Wil je ook groeien, sterker worden en meer energie krijgen? Zet dan nu die stap, ik help je graag! Voor meer informatie kun je mijn website bezoeken:
www.head2heart.nu

annemiek

Neem contact met mij op

Naam(Vereist)
E-mailadres(Vereist)
Hidden