Mariska van der Voort van der Kley

Specialisatie: (Jong) volwassenen
Plaats: Oost Groningen en Drenthe
Telefoonnummer: 06-57709558

Bezoek mijn website
Boek een sessie

Over mij

Even voorstellen: ik ben Mariska van der Voort van der Kley. Al op jonge leeftijd kwam ik in aanraking met paarden. Ik ben opgegroeid in gemeente Haarlemmermeer en was een fanatieke recreatieruiter die uren te paard doorbracht in het bos of op het strand.

In 2007 ben ik verhuist naar mijn huidige woonplek in Oost-Groningen. Hier heb ik de mogelijkheid om mijn paarden aan huis te houden. Heerlijk! Ik werd steeds fanatieker in het rijden. Ik wilde mezelf meer ontwikkelen en kreeg interesse in de dressuur. Mijn paardenbestand groeide. Ik leerde bij, maakte fouten en leerde daar weer van.

Omdat ik het leuk vind om mensen te begeleiden, ben ik paardrijles gaan geven op mijn eigen paarden en pony’s. Ik heb de opleiding “Ondernemerschap paardenhouderij” gevolgd en een opleiding tot instructrice. Daarnaast  ben ik gediplomeerd sportpaardenmasseur.

Tijdens het lesgeven van verschillende combinaties zag ik wat een paard kan doen met een ruiter en andersom. Onbewust was ik toen al bezig met coachen. Alle ruiters, jong, oud, met of zonder beperking, ik zag hoe ze groeiden tijdens de lessen. Hun zelfvertrouwen groeide en stuk voor stuk waren ze in staat om de leiding te nemen. Dat vond ik zo mooi om te zien, dat ik me daar verder in wilde ontwikkelen.

Zo kwam ik bij Open2Contact. Daar heb ik de opleiding tot paardencoach met goed gevolg afgerond.

Naast mijn werk in de jeugdzorg, het lesgeven en het masseren, coach ik nu ook mensen van diverse leeftijden, met behulp van mijn fantastische paarden.

Waarom werkt dat coachen met behulp van paarden zo goed? Dat komt omdat een paard meerdere eigenschappen heeft die heel functioneel zijn bij het coachen. Paarden zijn ontzettend gevoelige dieren.

Onderling communiceren paarden voornamelijk dmv lichaamstaal. Wij mensen communiceren vooral verbaal en zijn ons vaak niet bewust van onze lichaamstaal.

Paarden daarentegen nemen onze lichaamstaal waar tot in de details. Zij reageren daar op zonder oordeel.

Ze zijn meesters in het spiegelen van ons gedrag. Gedrag waarvan wij ons vaak niet bewust zijn, maar waar de paarden ons volledig belangeloos op wijzen. Zodoende is een paard een geweldige en warme gesprekspartner.

Door alle ervaringen die ik heb opgedaan, zowel in mijn werk voor jeugdzorg, het lesgeven als mijn jarenlange ervaring met paarden, kan ik me goed inleven in de persoon.

Ik ben eerlijk en oprecht en durf te zeggen wat ik zie. Mijn doel is om te zorgen dat de te coachen persoon meer inzichten krijgt, stappen gaat nemen en zich daardoor goed gaat voelen.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je een coaching ervaren? Neem dan vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek. Wie weet, helpen ik en mijn paarden je een stukje opweg. Bekijk voor meer informatie mijn website: paardensportmassagemariska.nl

mariska

Neem contact met mij op

Naam(Vereist)
E-mailadres(Vereist)
Hidden