De ruitercoach, plezier ‘boosten’ in rijden

studio maddy 7982

Een drukke wereld, daarin leven we. De dagen vliegen voorbij en voor je er erg in hebt kijk je terug op je leven. De flits van tijd waarin we leven is eigenlijk maar heel kort. Kijk door de eeuwen dat deze aarde en het leven bestaan. Ons leven is niet eindeloos en onze energie ook niet. Daarom wil je deze op de allerbeste wijze benutten. Voor jouzelf en jouw grote liefde: het paard 🙂

Paarden leven op een gemiddeld mensenleven gezien niet lang, toch leven zij anders en leven zijn vanuit de kern van hun bestaan. Zij leven vooral in het ‘nu’. Iets waarin we de afgelopen jaren veel mensen, in bewustwording, in hebben mogen coachen met de paarden. Nu zijn ook ‘de ruiters’ als doelgroep meer en meer aan de beurt. Er zijn ook dingen waar we anno 2024 anders tegenaan kijken dan eerder in onze hippische sector. We kijken en bestuderen rijden op een bepaalde manier. Zijn mensen daarin ook anders gaan rijden? Is er meer spanning in ons rijden dan vroeger? Lopen de paarden anders vanwege een andere bouw? Dragen wij veel meer stress mee als de ogen op ons gericht lijken? Wat is het dat maakt dat we er nu zoveel meer over spreken? Eén ding is zeker vele factoren spelen en rol en hoe meer we onszelf onder een vergrootglas leggen, hoe meer spanning we opwekken. Wat als we teruggaan naar de bron van wat maakt dat we zo graag horsemanship een relatie met ons paard willen en samen in harmonie door de ring, door het park of door het bos rijden? De bron van het rijden, rust, reinheid en regelmaat, welke harmonie in ons rijden maken en plezier in ons lijf, ons leven. Hoe zou de wereld dan zijn als iedere ruiter plezier had in de harmonie en de eenheid met het paard? Daar dat stukje precies hebben wij ruitercoaches samen met andere werkveldprofessionals een prachtige rol!

Misschien waren we vroeger wel bewuster aan het rijden dan nu in deze wereld en spreken we daarom zo vaak van stress en paarden in één zin. Ook is het spreken over negatieve elementen steeds ‘hipper’ geworden met de komst van onze sociale media. Op zich oké, zo pakken we zaken steeds dieper bij de kern aan. Maar gaan er ook niet veel zaken al wel goed? Zouden we ons niet nog meer richten op waar we zo naar verlangen? Rust en harmonie in het beeld van onze ruiters? Een ruiter en paard die samen wezenlijk genieten? Is dat niet het mooiste wat wij als ruitercoaches, als mensen, voor elkaar kunnen betekenen? Laten we onze aandacht richten op plezier en harmonie bij onze ruiters en paarden. Ruitercoaches werken erg besmettelijk in positieve zin en dragen een waardevolle en actieve rol uit in onze hippische sector. Vanuit de Motiverende Gespreksvoering maken zij ruiters bewust en zorgen zij samen met de ruiter voor een plezierige rit, mentaal fit geeft nu eindelijke een perfecte rit!

Ook als niet ruitercoach, hoe kun jij zorgen voor een plezierige en fijne omgeving bij jou op stal/sociale media en of voor jouw ruiters? Denk daar eens over na, jouw positieve energie telt namelijk in onze prachtige sector!

Delen is lief!