Hippo verzekert ook de ruitercoachopleiding bij Open2Contact

Goed nieuws Hippo verzekeringen verzekert ook de opleiding voor ruitercoaches! Dat betekent dat mensen die geslaagd zijn voor hun ruitercoach opleiding bij Open2Contact ook verzekert kunnen worden om mensen ‘op’ de paarden te begeleiden.

Hippo doet dit niet zomaar maar kiest voor kwaliteit. Open2Contact is vereerd en super trots dat zij deze mooie opleiding kan bieden. Met de opleiding tot ruitercoach wil zij het verschil maken in de paardensector. De sector staat sinds de laatste jaren namelijk onder vuur. Zacht, verfijnd omgaan en echt luisteren naar je paard begint bij luisteren naar elkaar. Open2Contact heeft de missie om paardenmensen begripvoller te laten zijn door effectief met elkaar te communiceren. Wij zetten daarbij de motiverende gespreksvoering in. Door ruitercoaches, paardencoaches en instructeurs beter te laten luisteren naar mensen en vooral naar de ruiters, kan men elkaar positief beïnvloeden en kan men kennis ‘echt’ effectief en bewezen overdragen.

Instructies en coaching komen namelijk het beste over als de coachee deze zelf ook ‘wil’ aannemen. De kunst is om mensen vanuit eigen motivatie voorwaarts vooruit te helpen. Schreeuwen tegen een lesklant of ruiter om informatie horen niet meer bij deze tijd. We weten immers dat de lichamelijke activiteit van de ruiter veel invloed op het paard heeft. Moeten we mensen dan met ‘fluwelen’ handschoenen behandelen? Dat ook niet! Maar de kunst is om de ruiter zelf te laten dragen. Met andere woorden als iemand op zijn of haar innerlijke motivatie wordt aangesproken dan is iemand ook echt bereid om te leren en komt men ook echt tot innerlijke activiteit om zijn of haar dromen te verwezenlijken. Met als neveneffect dat iemand echt gaat communiceren met zichzelf en dus met zijn of haar paard op een verfijnde subtiele manier! Dat is rijden anno 2023. Partnerschap met je paard, reageren op de juiste momenten zonder spanning en dis connectie, maar met vol vertrouwen en plezier.

201a5456

De ruitercoachopleiding leidt professionals uit de hippische sector op met gebruik van psychologische basiskennis, werkt vanuit talenten en ijzersterke mentale vaardigheden en laat zich beïnvloeden door de beste ‘meesters’ uit de sector, met altijd volop aandacht voor welzijn van paard en mens, welke volgens Open2Contact toch echt begint bij de mens!

Delen is lief!