Interview met Denise Clein-Mosterd

Regelmatig plaatsen wij interviews van cursisten, paardencoaches en andere experts uit het werkveld van de motiverende gespreksvoering en de paardencoachwereld. Twee unieke werelden die veel kunnen betekenen als zij samengevoegd worden. Deze keer vertelt Denise meer daarover. Maar ook over haar levensverhaal als mens en hoe zij als 22 jarige de hele wereld over vloog en hoe zij nu tegen zichzelf en haar leven aankijkt en wat daarin belangrijk is voor haarzelf. Zij wil graag andere mensen verbinden met de kracht en energie van de paarden en de natuur.

Wie ben je?

Denise Clein- Mosterd. Vrouw, 37 jaar, moeder van vier kinderen,  een gedreven ondernemer, gepassioneerde paardenliefhebber vanaf mijn geboorte en een paardencoach (in spè). Woorden die mij omschrijven zijn; verbindend, in balans, liefdevol, spontaan, positief, nuchter en open.

Wat is jouw verhaal?

 In het kort. Wat jullie niet van mij weten, is dat ik op mijn 16e, na mijn paardensport carrière, de hele wereld overvloog, een faillissement meemaakte en op mijn 22e leiding had over een miljoenen modebedrijf. Lerende dat mijn leven draait om meer dan alleen mijn bedrijf en gezin; het draait om het verbinden van mensen met de kracht van de natuur en de magie van paarden. Deze combinatie van elementen zorgden ervoor dat ik de opleiding paardencoach bij Open2contact ging volgen. 

Wat maakt coachen met paarden voor jou zo bijzonder?

Voor mij maakt coachen met paarden bijzonder, vanwege de onbevooroordeelde en intuïtieve aard van paarden. Ze reageren op non-verbale signalen en reflecteren emoties, wat mij extra inzicht kan geven in het gedrag en communicatie met de coachee. Daarbij geven paarden het gevoel van rust en verbinding. Ze verrijken en inspireren (liefde)vol. Ook hun uiterlijk, met vaak een zachte snoet en vacht, het staan op 4 benen, de weerspiegeling in hun grote ogen maakt ze voor mij aantrekkelijk om mee samen te werken.

Waar ligt jouw kracht als Paardencoach en als mens?

Met een diepgeworteld geloof in het motto “wie goed doet, goed ontmoet,” leer ik anderen om in harmonie te leven met de wereld om hen heen. Als paardencoach gebruikt ik mijn liefde voor deze majestueuze dieren om te verbinden. Ik begrijp de unieke kracht van paarden om mensen te helpen groeien, zelfvertrouwen op te bouwen en persoonlijke obstakels te overwinnen.

Naast mijn werk met paarden,  ben ik een voorvechter van het buitenleven. Ik geloof sterk in de helende kracht van de natuur en moedig anderen aan om te genieten van de schoonheid en rust die de natuur te bieden heeft. Met mijn vier kinderen als inspiratiebron, deel ik graag mijn passie voor het buitenleven en deel ik de waardevolle lessen die ik geleerd heb over familie, ondernemerschap en persoonlijke groei.

Wat wil je andere paardencoaches en cursisten zeggen?

Leef in liefde, verbind of laat je verbinden en (her)ontdek de kracht van het zijn met paarden. Open2contact heeft mij stap voor stap meegenomen in het proces van paardencoaching. Ieder op zijn eigen manier, maar wel met een vaste basis. De motiverende gespreksvoering. De fijne coaches en de e-learnings zijn een goede combinatie om te leren en jezelf hierin te ontwikkelen. Zowel in de praktijk als het theoretische gedeelte. Een aanrader!

Zie hier meer over Denise

Delen is lief!