Interview met trainer Cristie Bogers

Wie ben je?

Ik ben moeder van 3 kinderen en geniet samen met mijn man en kinderen op onze boerderij in Oostelbeers van elkaar, het buitenleven en onze dieren.

Vertel eens wat over jezelf

Ik ben een echt mensen mens, ik geniet ervan als ik met mensen onze heerlijke plek mag delen. Zowel iedereen die hier komt paardrijden of verblijft in onze eigen b & b, ik geniet als ik een ander plezier zie hebben. Maar ook de mensen met een niet aangeboren hersenafwijking die hier tijdens hun dagbesteding mogen genieten van het buitenleven.

Wat eet je graag?

Oeps… ik ben stiekem een echte zoetekauw, haha. Men kan mij midden in de nacht wakker maken voor bonbons of eigenlijk alle soorten chocolade wel… 🙈🤣. Verder hou ik nu in de zomer van een gezellige bbq en in de winter het liefst een Hollandse pot zoals boerenkool stamppot!

Welke films kijk je graag?

Nederlandse films vind ik leuk. Ik ben ook dol op romantische films of waargebeurde verhalen. Helaas houd ik het dan ook meestal niet droog en moet ik dan wat traantjes wegpikken.

Welke boeken lees je?

Ik ben dol op de boeken van Karin Slaughter. Zo spannend dat ik ze altijd snel uit heb 🙈.

Cristie Bogers met haar kudde.
Cristie en haar kudde paarden.

Wat doe je bij Open2contact?

Een paar jaar geleden heb ik mijn paardencoach diploma bij Open2Contact gehaald. Dit is mij zo goed bevallen dat ik daarna nog ben verder gegaan met de trainersopleiding. Het is zo’n enorm prachtig vak dat het geweldig is om ook andere mensen dit vak te mogen leren.

Waar ben je goed in als trainer vind je zelf?

Ik voel mensen meestal goed aan. In het trainersvak heb ik daardoor vaak snel door waar iemand staat en wat iemand nodig heeft.

Hoeveel paarden heb je?

Thuis heb ik 4 paarden en 2 pony’s staan. Twee paarden zijn van vriendinnen de rest is van onszelf.

Wat kun je over ze vertellen?

Ze zijn allemaal geweldig maar uiteraard hebben ze allemaal hun eigen karakter. Mijn eerste eigen paard was Céline. Zij is een KWPN merrie en mijn eerste grote liefde! Ze is mega lief en knuffelig. Maar ook sensitief. Ze is ook perfect voor de coaching. Zo is ze heel rustig en geeft heel snel mooie signalen af. Met rijden echter is ze niet de makkelijkste en heeft ze een stabiele en goede ruiter nodig. Eelco is onze opa en is van mijn oudste dochter. Hij is een prachtige Fries van inmiddels 23. Hij denkt soms dat hij nog piepjong is. Soms is hij ondeugend aan de hand want als hij gras ziet sleurt hij je gewoon mee 🙈. Onder het zadel kun je echter geen braver paard hebben. En kleuter kan ermee weg rijden. Ook op buitenrit kijkt hij nergens naar.

Onze Welshpony Pim is van mijn jongste dochter. Hij is super lief en heeft al veel kleine kindjes leren paardrijden. In de wei komt hij altijd even een kus en knuffel halen. Maar hij kan ook wel echt een eigenwijze pony zijn. Maar eerlijk gezegd maakt hem dat gewoon super grappig ☺️. Dan hebben we nog een Appaloosa pony. Een prachtige witte pony met bruine stippen. Zij is pas 5 jaar. Soms lekker eigenwijs maar ook super lief! Zij is momenteel drachtig. Dus hopelijk dartelt er volgend jaar een veulentje bij in de wei.

crt

Wat spreekt je aan in de Motivational Interviewing?

Ik vind het een geweldige methodiek waarmee je snel tot de kern komt bij mensen en hen goed laat nadenken over wat hen drijft. Zo merk ik dat ik er ook veel aan heb in mijn privéleven. Je kan de methodiek eigenlijk op vele fronten toepassen. Dus met 3 pubers in huis komt dit zeker van pas. Los van het feit dat ik blij ben dat ik dit waardevolle instrument kan toepassen tijdens het coachen, heeft het mij als mens ook echt verrijkt op vele fronten.

Wat is jouw visie op de sector van coachen met paarden?

Ik vind het fantastisch dat men steeds meer erkent wat paarden kunnen betekenen voor de mens en dat deze sector daarom ook nog steeds groeit. Wel vind ik het belangrijk dat er iemand naast het paard staat met een gedegen opleiding. Dit is nog niet altijd het geval maar gelukkig is de sector wel aan het professionaliseren. Het zou mooi zijn als de erkenning nog verder groeit zodat straks ook vergoeding makkelijker wordt zodat nog meer mensen baat kunnen hebben het wonder van paarden in de coaching.

Waarom Open2contact?

Het is niet zweverig maar duidelijk en wij werken met een wetenschappelijk bewezen gespreksmethodiek. Dat past bij mij! De opleiding is goed opgebouwd en de combinatie van praktijk en e-learning zijn duidelijk en goed te volgen voor iedereen. Dit is zowel als student als trainer erg prettig. Verder voelt Open2Contact als een warm bad. De onderlinge verstandhoudingen voelen goed en iedereen gaat liefdevol en open met elkaar om. Rosa, de eigenaresse van het bedrijf is er goed in om ieders kwaliteiten te herkennen en erkennen en deze ook op een positieve manier naar boven te halen.

Waar sluit je mee af?

Ik kijk enorm uit naar alles wat nog komen gaat!

Denk je nu, ik wil ook net als Cristie paardencoach en of trainer bij Open2Contact worden? Neem dan contact met ons op via het kennismakingsformulier op de site! We zien je graag snel, bij Open2Contact komen dromen uit!

Foto’s: Aleida Buresh

Delen is lief!