Majesteit en Marlies een bijzonder duo

Check hier het bericht van onze oud studente en vriendin Marlies. in dagblad Trouw een interview van een poosje geleden.

Marlies de Lang is nadat ze bij ons opgeleid is als paardencoach een tijd als vrijwilliger bij ons aan de slag gegaan. Een enorme prestatie voor een hooggevoelig persoon met autisme in tijd van Corona, waarin er binnen ons centrum voor paardencoaches ook veel gebeurde en de opleiding deels online werd gegeven. Het was voor iedereen een bijzondere periode.

Het komt niet vaak voor dat mensen met dergelijke achtergrond de opleiding gaan doen, en het doorlopen om het daarna met vlag en wimpel te behalen. Maar Marlies is enorm leergierig en heeft een hoog iq, ondanks dat men bij autisme meteen denkt aan moeite hebben in persoonlijke interactie, verliep dit bij Marlies tijdens de opleiding goed en legde zij een goed examen af.

Binnen de opleiding tot paardencoach mogen wij mensen bedienen vanuit de zakelijke sector tot en met de zorgsector, van mensen met Ass tot en met een andere chronische aandoening. Het leuke is om na een voorafgaande inschatting en kennismaking (men moet aan bepaalde eisen eisen voldoen) er open in te gaan met elkaar en als het goed voelt dan voelt het goed. Dit hebben we evenals bij andere mensen ook bij Marlies gedaan en het was verrassend hoe goed het uitpakte.

studio maddy 7704

Marlies is niet direct gaan coachen daarna, maar het heeft wel ontzettend geholpen en voor plezier in haar leven gezorgd. Ze kan het zeker, coachen met paarden, met weinig woorden kan zij mensen de kern van het bestaan laten voelen. Maar eerst wil zij meer stappen zetten in haar persoonlijke ontwikkeling en vooral genieten van ‘Majes’.

Omdat onze Majesteit met pensioen mocht van het coachwerk is Majesteit aan Marlies geschonken. Zij zijn dikke maatjes samen en doen het goed. Marlies heeft dankzij Majesteit een liefde om voor te zorgen, zij hebben elkaar nodig. Het is heel bijzonder om hen samen te zien en als Marlies op Majesteit rijdt genieten zij beiden volkomen. Majesteit van het bewegen en lekker even een rondje haar beentjes strekken op haar inmiddels bejaarde (24 jarige) leeftijd en Marlies geniet volop van de bewegingen van ‘haar’ Majesteit. Rijden zet haar koppie even uit.

Toch heeft Marlies nog altijd last van de stemmen in haar hoofd en omgaan met de drukke wereld waarin wij leven als hoog sensitief persoon. Wil je Marlies helpen haar droom waar te maken? Kijk dan op deze link en help haar door te zetten!

Delen is lief!