Open avond paardencoach opleiding bij Open2Contact

Is het jouw droom om paardencoach te worden?

Maak kennis met onze manier van werken tijdens de proeverij en ervaar zelf een individuele coachsessie bij de paarden!

Andere mensen helpen met de kracht van paarden

Geloof jij net als wij dat mensen kunnen herstellen? Dat mensen zichzelf beter kunnen voelen in contact met paarden? Wil je daarover ook meer leren vanuit de praktijk en de wetenschap? Bij Open2Contact kan dat. Wij zijn al jarenlang gespecialiseerd in het geven van de opleiding tot paardencoach. Het opleidingscentrum is op verschillende domeinen een geaccrediteerde opleider en levert maatwerk aan haar cursisten. Bij ons mag je je thuis voelen en ontwikkelen tot de ware professional die in jou leeft!

Tijdens onze open avond kun je jezelf ook inschrijven voor een Paardencoach proeverij. Dit is een korte workshop waarbij je ook een vriend/vriendin/bekende mag meenemen. Samen onderga je een sessie met het paard. Daarna ben je welkom voor een hapje en een drankje en als je wilt meer uitleg over onze verschillende Paardencoach opleidingen. We bieden bijvoorbeeld een voltijd (in groep) en een deeltijd (zelfstandige) opleiding tot Paardencoach aan. Ook zullen we vertellen hoe coachen met paarden werkt. Zo ondervind jij een leuke avond uit en/of een geschikte keuze voor een juist opleidingsinstituut om de opleiding tot Paardencoach te kunnen volgen.

Je kunt onderaan deze pagina aangeven of je alleen langskomt voor een kennismaking en een hapje of drankje of dat je gaat deelnemen aan de Paardencoach proeverij.

We ontmoeten je graag! Mocht je zin hebben lees hier het indrukwekkende verhaal van Marjo onze cursist en lees wat paarden met mensen kunnen doen!

img 2544

Deze persoonlijke coachsessie met paarden maakte heel veel in mij los en kwam precies op het juiste moment. Een positieve aanrader voor ieder mens die toe is aan nieuwe stappen in het leven.” Paula Korf

img 2494

Over Open2Contact

Open2Contact is dé opleider op het gebied van coaching met paarden in Nederland. Wij leiden paardencoaches op die in staat zijn om het hoofd, hart en de juiste combinatie van tools het paard als instrument in te zetten om de coachee te helpen richting een positieve gedragsverandering.

Bij Open2Contact geloven wij dat ieder mens recht heeft op het naleven van zijn of haar droom. Ook geloven wij en weten wij dat er genoeg werk is voor alle paardencoaches. Nog nooit was er zoveel aandacht voor werken in de natuur op basis van menselijke emoties en gevoel. Naast populariteit voor deze groeiende beroepsgroep heeft Open2Contact ook veel oog en aandacht voor kwaliteit in het werk.

Oprichtster Rosa van Veen verdiepte zich in verschillende disciplines binnen de paardenhouderij. Van Z2 dressuurruiter tot fokkerij, van drafsport tot paardencoach met een holistische inslag, zij staat voor alle disciplines open. Welzijn en wetenschappelijke verdieping over het paard staat voor haar daarbij centraal.

Rosa is als mens zakelijk, eerlijk, duidelijk en intuïtief. Zij haalt graag het allerbeste uit haar medemensen en gelooft dat er altijd een mogelijkheid is als je iets echt heel graag wilt.

Als opleidingsinstituut werkt Open2Contact met 20 trainers. Zo worden de opleidingen verzorgd op vele verschillende locaties in Nederland. De afgelopen jaren zijn er vele cursisten opgeleid tot paardencoach, die vanuit hun eigen praktijk door heel Nederland opereren.

Ook staan we open voor nieuwe collega paardencoaches en organiseren we vele leuke dingen als bijscholingen en intervisieavonden. We zijn daarin de komende jaren op zoek naar zzpers die zich aansluiten bij zowel ons coach als ons opleidingscentrum. Samen zijn wij een gezellige community en ook jij bent welkom om je ook na de opleiding aan te sluiten bij ons bedrijf. Bouwen aan levenslange relatie als coaches, collega’s en professionals vinden wij erg belangrijk. Open2Contact is meer dan alleen opleider.

Naast de paardencoach opleidingen en ons coachcentrum bieden we ook veel leuke bijscholingen en de ruitercoachopleiding. Of je nu een hippische professional bent of een meer holistisch persoon en naast het paard wil werken, wij werken vanuit meerdere disciplines met één hoofdinslag, namelijk welzijn voor mensen en paarden staan bij ons voorop!

Er is geen sector die zo gevarieerd is als die van de paardenmensen, maar wij houden van mensen en van paarden en als je die twee werelden harmonieus (dankzij de paarden) bij elkaar weet te brengen bereik je de allermooiste dingen!

Onze basis mensen coachen met paarden vanuit de motiverende gespreksvoering staat altijd als een paal boven water. Wil je hier nu al meer over weten? Bestel dan gerust ons boek motiverende gespreksvoering voor paardencoaches. Wij hopen dat jij net zo enthousiast bent over deze methodiek als wij zijn. Ons team ontmoet je graag op een van onze open avonden.

original 71eeb21f 6fae 4b5e 8173 aec20a1cf6c4

Wij leiden paardencoaches op die in staat zijn om het hoofd, hart en de juiste combinatie van tools het paard als instrument in te zetten om de coachee te helpen richting een positieve gedragsverandering.

Waarom coachen met paarden?

Als je een paardenliefhebber bent, dan hoeven we je dit vast niet meer te vertellen. Paarden brengen je in contact met wie je zelf werkelijk bent, diep van binnen. Ze communiceren non-verbaal met hun houding, gedrag en uitstraling. Als paardencoach leer je paardsignalen goed te herkennen en te plaatsen.

Bij Open2Contact werken we ook nog eens verbaal met de Motiverende Gespreksvoering, daardoor leren we wat echt coachen is. We gaan de diepte in, samen met het paard naar de innerlijke motivatie van de coachee. Samenwerken aan ‘verandertaal’ om het leven nog beter te maken! Paarden voelen ontzettend snel aan wat er speelt bij een persoon. Dat maakt het effect van paardencoaching erg krachtig, zeker in combinatie met de Motiverende Gespreksvoering.

Het is soms best lastig om uit te leggen wat het voor jou kan betekenen en hoe jij als paardencoach het verschil kunt maken. Je kunt het het beste zelf ervaren tijdens de proeverij.

Paardencoaching
leadership discovery mat

Wat houdt een proeverij in?

Wanneer je je aanmeldt voor de proeverij krijg je een volwaardige privé paardencoachingssessie met een professionele paardencoach. Tijdens de proeverij maak je kennis met onze opleiding tot paardencoach, ervaar je wat paardencoaching is en maak je kennis met ons landelijk team.

Tip: Maak er een leuk uitje van met z’n twee

Neem je vriend(in), partner of collega mee om diegene ook te laten proeven van paardencoaching. Je mag één persoon gratis meenemen naar de paardencoach proeverij.

  • De proeverij duurt gemiddeld 3 uur
  • Inclusief koffie, thee & lekkernij
  • Te volgen op verschillende locaties in Nederland: Almere, Oostelbeers & Meppel.
  • Kosten: €45 (excl.btw)

Beschikbare data:

Gouda 27 April

Tijdstip: 18.00 – 21.00 uur
Locatie: Gouda
Kosten: 45 euro (excl. btw). Inclusief koffie, thee en lekkernij. Bij deelname aan de opleiding vervallen de kosten.

Het programma voor deze avond wordt tijdig met je gedeeld na aanmelding. Je ontvangt binnen enkele dagen bevestiging van jouw aanmelding en de factuur.

Meppel 3 mei

Tijdstip: 18.00 – 21.00 uur
Locatie: Meppel
Kosten: 45 euro (excl. btw). Inclusief koffie, thee en lekkernij. Bij deelname aan de opleiding vervallen de kosten.

Het programma voor deze avond wordt tijdig met je gedeeld na aanmelding. Je ontvangt binnen enkele dagen bevestiging van jouw aanmelding en de factuur.

Almere 14 juni

Tijdstip: 18.00 – 21.00 uur
Locatie:  Almere
Kosten: 45 euro (excl. btw). Inclusief koffie, thee en lekkernij. Bij deelname aan de opleiding vervallen de kosten.

Het programma voor deze avond wordt tijdig met je gedeeld na aanmelding. Je ontvangt binnen enkele dagen bevestiging van jouw aanmelding en de factuur.

Wat maakt onze opleiding tot paardencoach uniek?

Geaccrediteerde opleiding & verzekering
Coachen met paarden is in Nederland een relatief nieuw fenomeen. Daarbij kan iedereen zichzelf coach of paardencoach noemen. Open2Contact is voorloper in Nederland als het gaat om de professionalisering van het coachen met paarden. Waar artsen en hulpverleners moeten voldoen aan strenge eisen, zoals een BIG of SKJ registratie, heeft de coach vrij spel. Open2Contact streeft naar een professionele, betrouwbare branche waarin de veiligheid van mensen en dieren is gewaarborgd. Met het diploma Zelfstandig Paardencoach laat je zien professionaliteit belangrijk te vinden en wordt je opgenomen in het kwaliteitsregister van de Vereniging Paarden Coaching Nederland. Onze voltijdopleiding is geaccrediteerd door de Beroepsvereniging Paarden Coaching Nederland en de Nederlandse Raad voor Trainers en Opleiders. Door Open2Contact gediplomeerde paardencoaches kunnen een verzekering afsluiten bij Hippo verzekeringen.

Wetenschappelijke onderbouwde methodiek
Deze opleiding op hbo-niveau leert je hoe je mensen kunt coachen met behulp van paarden en de methode Motiverende Gespreksvoering. Je leert hoe je de fysieke en emotionele veiligheid van de coachee kunt waarborgen en wat belangrijk is op het gebied van dierenwelzijn. Maar je leert ook om kritisch naar jezelf te kijken en te reflecteren op je eigen handelen. Na het volgen van de opleiding weet je je te profileren als zelfstandige professional op het gebied van coachen met paarden.

Op meerdere plekken te volgen & veel persoonlijke aandacht
De opleiding Paardencoach van Open2Contact is in 10 maanden te behalen en is te volgen op meerdere plekken verspreid over heel Nederlands. We zouden het dan ook super leuk vinden om je te verwelkomen op één van onze locaties om te proeven van deze opleiding!

Proeverijdeal

Je mag sowieso iemand kosteloos meenemen! Als je besluit in te schrijven en deel te nemen aan de opleiding, vervallen de kosten van de proeverij. Ook krijg je een korting van 300 euro op de opleiding tot paardencoach als je deelneemt aan de proeverijdeal!

Maar voel je niet verplicht, een leuke avond gaan we sowieso voor je regelen. Je kunt ook gewoon langskomen om kennis te maken met het vak! Of om net iets meer te weten te komen over coachen met paarden, motiverende gespreksvoering, of er werk in dit gebied te vinden is en hoe dat dan gaat, als je misschien al paardencoach bent kan dit een leuke kans zijn om kennis te maken met ons landelijke team en intervisiegroepen. Kortom je bent van harte welkom, of dit nu is voor de opleiding, voor een diepere ontmoeting met het vak of met jezelf, een leuke avond voor een vriend of vriendin, we maken er gewoon een feestje van!

Wil je liever een -gratis- privécoaching en kennismakingsgesprek over de opleiding? Meld je dan aan voor een privé kennismaking. Je krijgt dan volop aandacht en informatie, ook bij het maken van een juiste keuze voor de opleiding. We zullen samen eerlijk met je meekijken of het bij je past en aan jouw wensen voldoet. We gaan alleen verder met elkaar als we er samen een goed gevoel bij hebben. Daarvoor is de persoonlijke kennismaking tussen de paarden met een echte coaching als je echt geïnteresseerd bent! We nemen graag de tijd voor je. De koffie staat dagelijks voor je klaar door heel Nederland, in Friesland, Meppel, Zuid Limburg, Oostelbeers, Gouda, Almere en Wijk en Aalburg. Vul snel bovenstaand formulier in voor de persoonlijke kennismaking, of die van de proeverij sowieso bellen we je even en overleggen we samen.

Hoe anderen de opleiding paardencoaching ervaren hebben:

Superblij met de stap die ik heb gemaakt om hier mijn opleiding te volgen en hoop de opgedane kennis na het behalen van mijn diploma in te kunnen zetten binnen mijn nieuw opgezette coachingpraktijk Detta Reddast (wat IJslands is voor “het komt goed”) samen met mijn IJslandse paarden.

jud

Judith Litzouw

Paardencoach

Het meer in contact komen met mijn gevoel heeft mij sneller naar de essentie binnen een gesprek geleid. Daarnaast ondervind je de toevoeging van het reactieve vermogen van het paard tijdens de coachsessies.

Famke Diekstra

Paardencoach

Meld je aan voor een paardencoach proeverij tijdens een van de open avonden!

Ben je net zo enthousiast als dat wij dat zijn? Geef hieronder aan of je kosteloos wilt inlopen voor een kennismaking of dat je met een partner/vriend(in) wilt deelnemen aan een Paardencoachsessie voor €45,- (excl. BTW).

Ja, ik kom op…(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.